Omgeving

Dichtbij (5 min en 15 min.) bevinden zich de charmante stadjes Moulins- Engilbert en Chateau-Chinon. Hier kunt u eventuele boodschappen doen, een glaasje kir of pastis drinken bij de diverse cafétjes en een Franse baguette bij de echte ‘boulangerie’ halen. Beiden stadjes zijn de moeite waard om een leuke wandeling door de typisch Franse straatjes te maken en je te laten verrassen door de gemoedelijke sfeer.

Zeker de moeite waard is een bezoekje aan de oude Romeinse stad Autun. Hier is op vrijdagmorgen een grote markt met volop Bourgondische producten. Uitgestald op diverse kramen op het marktplein en in de overdekte ‘Halles de la Mairie’. Neem hier een overheerlijk rauwmelks kaasje, paté en croûte of rillette mee en je zult smullen! Vergeet niet de 12 de eeuwse kathedraal met een indrukwekkende gotische toren te bezichtigen.

Op een uurtje afstand bevindt zich de culturele stad Nevers met musea en historie. Er is een prachtige kathedraal met bijzondere modern beschilderde glas in lood ramen. Een leuke levendige stad om de architectuur te bekijken en te combineren met een bezoekje aan de gezellige winkelstraatjes.

Voor de wijnliefhebbers mag een dagje naar Beaune, de wijnhoofdstad natuurlijk niet ontbreken. In dit sfeervolle stadje is elke zaterdag een grote markt met hieromheen gezellige wijncafé’s, terrasjes en restaurants. De winkel etalages spreken voor zichzelf met de lekkerste producten.

Het bekende Hospices de Beaune uit de 15 de eeuw is zeker de moeite waard, zodra je de binnenplaats opstapt valt direct het wereldwijd bekende kleurrijke tegeldak op.

Fietsen

Ook met de fiets kan je hier heel leuke tochtjes te maken. Heerlijk om bijvoorbeeld naar Châtillon-en-Bazois te fietsen en daar te picknicken langs het Canal Nivernais met uitzicht op het Château!

Het gehele jaar is het heerlijk vertoeven bij de prachtige meren in deze streek, om af te koelen in de zomer en om rondom een wandeling te maken. Op 25 minuten rijden is het Lac de Pannecière, een stuwmeer dat zeer visrijk is.

Een stuwdam met een barrage van 340 m lang en 50 m hoog loopt over dit door heuvels omringde meer. Het meer wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit en om het waterpeil te regelen in de rivieren de Yonne en de Seine. Je kunt hier zwemmen, kanoën, waterfietsen en vissen of natuurlijk heerlijk zonnebaden!

Ook met de hond is het een feest om ze in het water te laten spelen en gelijk af te koelen!!!

Er ligt in het huisje volop toeristische informatie voor in de omgeving, zodat je zelf kan kiezen welke leuke uitstapjes je wilt maken.

Links:

www.bourgogne.fr
www.morvan-tourisme.org
www.parcdumorvan.com
www.nievre-tourisme.com